XP8

Sonim XP8 informatie

XP8

Informatie over de Sonim XP8

De Sonim XP8 is Android-smartphone die een meer dan een jaar geleden is gelanceerd en is voorzien van de prima hardware en handige software. Zo heeft het toestel een groot scherm van 5 inch en draait op een niet de allersnelste Qualcomm Snapdragon 630 64-bit. Daarnaast is is de XP8 ook nog eens voorzien van Android-versie 7 (Nougat).

Pluspunten van de XP8

De XP8 heeft een touchscreen wat tegenwoordig de standaard is. Vergeleken met een toetsenbord specifiek voor een bepaalde toepassing is het softwarematig aangeven van opties op de XP8 flexibeler. Vooral de combinatie met Android maakt het een veelzijdig toestel.

Dankzij de supersnelle Quad-core processor reageert dit toestel enorm snel en gaat de bediening via het enorme 5 inch touchscreen erg soepel.

Met de ondersteuning voor 4G (of ook wel LTE genoemd) kun je razendsnel internetten. Wel moet je dan ook de beschikking hebben over een 4G abonnement om deze snelheden te halen. Heb je geen 4G bundel, dan is het ook mogelijk om op 3,5G of 3,75G (HSDPA of HSUPA) te internetten. Ook kun je er maar liefst twee sim kaarten in stoppen, zodat je gemakkelijk bereikbaar bent op een tweede nummer.

Met de 12,2 Megapixel camera kun je mooie foto's maken en met behulp van de tweede 8 megapixel camera kun je videobellen en mooie selfies maken

  Minpunten van de XP8

  Het grootste minpunt van de XP8 is het gewicht van 335 gram. Dit kan wat zwaar aanvoelen als je lang aan het bellen bent.

  Met een schermgrootte van 5 inch is deze voor de veel mensen wat moeilijker met een hand te bedienen.

  Belangrijkste specificaties

  OS Android 7.0 (Nougat)
  CPU Qualcomm Snapdragon 630 64-bit
  Snelheid 2,2 Ghz Quad-Core + 1,8 Ghz Quad-Core
  Werkgeheugen 4096 MB
  Opslag 64 GB
  Megapixels 12,2
  Megapixels 2e camera 8
  Dual SIM Ja
  Accu 4900 mAh